Hvordan bør DU markedsføre på INSTAGRAM?!

Instagram har i de siste årene blitt mer og mer populær og anses nå blant mange unge som det definitive sosiale mediet. Det har da blitt en magnet for markedsføring, og Instagram har selv innført mange forskjellige måter man kan gjøre dette på. Markedsføring på Instagram har blitt gjort veldig enkelt de siste årene etter at de har introdusert funksjoner som bedriftskontoer, storys, og annonser.

I dette blogginnlegget skal jeg skrive om markedsføring på Instagram i lys av de fem S-ene fra Dave Chaffey. Samt hvordan man kan benytte seg av dette til å markedsføre mer effektivt. SAMT hvordan man gjør det!

5S-rammeverket

De fem S-ene er en form for rammeverk innen digital markedsføring for å kunne kvalitetssikre god markedsføring. De fem S-ene er delt opp i

  1. Sell – Oppnå/øke salg. Vanlige annonser stiller sterkt her fordi man kan hyperlinke flere av bildene med «kjøp nå» funksjoner som kobler deg opp til en kjøpsside. Dette gjør det enkelt for folk å hurtig beslutte seg for et kjøp, samt at det korter ned kjøpsreisen til kunden betraktelig.
  2. Serve – Gi kunden ekstra verdi. Prakteksemplar på dette er oppfølgning som nye tilbud og muligheten til rask tilbakemelding og kort svartid. Man kan for eksempel implementere chatbotter for enda raskere respons dersom det begynner å bli en del kunder og meldinger i inboksen.
  3. Speak – Få en større tilnærming til kundene ved å opprette dialog med kunder som ønsker det. Her igjen kan man benytte seg av chatbotter for å kunne gi rask respons og evt informasjon om hvordan komme i kontakt med en faktisk ansatt, eller annet informasjon. Dette kan også innebære oppfølgning med eksisterende kunder enten om det er angående tilbakemeldinger, nye tilbud eller oppfølgning etter leveranse.
  4. Save – Kostnadsbesparende. Personlig føler jeg hele markedsføringen på instagram er konstnadsbesparende. Å starte med markedsføring på Instagram er prinsipielt sett gratis, men det er mange ekstra steg som koster. Men selve tilstedeværelsen din er noe du fint kan vokse selv helt uten kostnader.
  5. Sizzle – Øk den digitale tilstedeværelsen ved å alltid være innovativ med markedsføringen. Ved å alltid utforske nye måter å markedsføre seg selv på vil man kunne ha fordelen over konkurrentene ved å ofte ligge i bakhodet til kundene. Jeg pleier å tenke på det som «Jo mer som ligger i markedsføringen, jo mer ligger man i hukommelsen til folket.»

Med disse 5 reglene vil man solidifisere seg digitalt, men det skal godt gjøres at alle S-ene passer i alle slags former for markedsføring. Så det gjelder å være smart å prøve å spille på så mange S-er som mulig uten å tvinge det, og på den måten gjøre det ineffektivt.

Hvordan kan man drive effektiv markedsføring på Instagram?

Instagram tilbyr forskjellige former for annonsering. Den enkleste formen er annonsering av innlegg. Det er sånne som ofte kommer opp når du blar nedover feeden din. Med denne funksjonen kan du promotere diverse innlegg du har lagt ut, dette kan du benytte deg av til privat Instagram-konto, eller du kan bruke det til en bedriftsbruker. Man kan også ved ett tastetrykk definere hva slags målgruppe man vil annonsere til, noe som kommer veldig godt med for en bedrift. Denne gir også mulighet for budsjettering.

Jeg mener det er 2 hovedfaktorer til at det å markedsføre på Instagram er så smart og effektivt som det er, og det er av 1: Instagrammarkedsføring går veldig hånd-i-hånd med markedsføring på Facebook. Og 2: Du kan måle og analysere annonsene dine slik at du kan se hvor mye av markedsføringen din som faktisk er effektiv, og hva du kan endre/jobbe mer med.

Det er veldig enkelt å markedsføre på instagram. Dersom dette er noe du vil gjøre finner du enkelt frem ved å benytte deg av denne linken.

Min erfaring

Da jeg og min gruppe startet en nettbutikk benyttet vi oss fort av Instagram nettopp på grunn av de to faktorene jeg nevnte over. For oss var det også viktig å være til stede der hvor vi mente våre jevnaldrende befant seg.

Ved å benytte oss av Instagram kunne vi markedsføre vanlige innlegg som spiller på den første S-en, det ga oss en tilstedeværelse som spiller på den andre og tredje S-en. All vår tilstedeværelse på Instagram var ved bruk av de funksjonene som var gratis. På grunn av den fargerike story funksjonen til Instagram kunne vi for eksempel bygge opp «hype» hos følgerene våre ved å ha en countdown funksjon og en «swipe-opp» funksjon

Takk for at du leste! Nå bærer det inn i eksamensperioden for min del, men det kommer et nytt blogginnlegg snart!

Kilder:

De 5 S-ene: https://www.davechaffey.com/digital-marketing-glossary/5s-goals-of-digital-marketing/

Instagram markedsføring: https://business.instagram.com/advertising/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *