Hvorfor er Google Ads og søkemotoroptimalisering(SEO) SÅ viktig?

Det å føle seg sett er et primitivt behov alle mennesker kjenner til. Enten du er glad i oppmerksomhet eller ei, så er det viktig å føle seg sett og anerkjent. Det er kanskje litt i det ekstreme laget å sammenligne et menneskelig behov i sitt mest primitive, sammen med en bedrifts synlighet i søkemotorer, men det går!

For at en bedrift skal kunne blomstre må den være sett, og ved god søkemotoroptimalisering vil bedriften bli sett. I denne bloggoppgaven skal jeg gå gjennom hvilke steg som er viktigst for å holde seg synlig og relevant blant søkemotorene.

Når jeg ser på dette så ser jeg ofte på meg selv og hvordan jeg ser ut for potensielle arbeidsgivere på nett. Googler man Ole Borgar Hjelen blir man møtt av en Facebook-profil, en LinkedIn-profil, denne bloggen og en Spotify-bruker. Googler man kun Ole Hjelen derimot dukker det opp en del 1881-sider og proff.no-sider hvorav hvilke av disse som faktisk er meg er et mysterium. Jeg tror en del av dem er om en Ole Hjelen på Aure i Møre og Romsdal. Så her har man en litt rar situasjon. Dersom jeg skulle økt søkemotoroptimaliseringen på denne bloggen burde jeg kanskje kalt den for oleborgarhjelen.com istedenfor kun olehjelen.com. Det er mange grunner til at jeg har brukt Ole Hjelen så lenge, men å ha samme navn på alle stedene hjelper veldig, spesielt når jeg heter Ole Borgar på både Facebook-profilen og LinkedIn-profilen som er de mest aktuelle sidene for en potensiell arbeidsgiver (bortsett fra denne bloggen).

Så hvordan kan du øke søkemotoptimaliseringen din?

Vel sånn helt på tampen så er det en del bedrifter som driver med dette, så om du vil ha hjelp på profesjonelt nivå så er det bare å google «søkemotoroptimalisering» dersom du føler det er det som passer deg best.

Du kan definere hvor enkelt det vil være å finne deg allerede i startfasen av bedriften din. Det viktigste er å skille seg ut med klare definisjoner. Hvis du navngir bedriften din noe som ikke skiller seg ut vil du ende opp langt nede på googlesiden og kanskje (måtte gud forby) ende opp på side to på google. Personlig kan jeg enda huske sist gang jeg faktisk gikk inn på side to på google. Det var en gang i fjerdeklasse på barneskolen, så jeg kan tro det er få som vil finne deg dersom du ender på en så gudsforlatt plass.

Jeg beklager dette korte (og kanskje i underkant informative-) innlegget. Jeg hadde glemt å oppdatere innlegget siden jeg sist skrev det og jeg finner ikke «kladden» av siste og ferdige utkast. Så jeg var nødt til å skrive dette innlegget med en god dose koronasymptomer.

Ha en fin dag og hold metern:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *