Hvilke Sosiale Medier bør DIN bedrift bruke?

Dette er ett blogginnlegg jeg gleder meg til å skrive for dere. Dette er nemlig noe jeg syns er veldig interessant og som jeg var medansvarlig for da vi lagde vår nettbutikk i forrige bulk!

Noe så vakkert som å treffe midt i blinken

Det aller første vi tenkte på var HVA vi ville lage, når vi skjønte at vi ville produsere glassalbum måtte vi tenke over hvem dette ville være et attraktivt tilbud for. Det tok ikke mange minuttene før vi forstod at det var ungdom og unge voksne vi måtte sikte etter. Heldigvis falt vi i gruppa inn i denne kategorien selv, så det var ganske enkelt for oss å tenke oss hva vi ville forventet av en bedrift som dette dersom vi skulle vært i kunders sko. Personlig brukte vi alle slags sosiale medier. Hvor enn vi kunne finne folk som kunne tenke seg et produkt som var på vei opp i trendstigene. Vi hadde allerede en på gruppen som hadde brukt Instagram tidligere til et prosjekt han hadde hatt på siden. Derfor bestemte vi oss for å starte opp en bruker der.

En åpenbaring

Instagram har i de siste 10 årene skutt i været når det gjelder relevans. Fra å laste opp bilder på «feeden» for følgerene dine, og nå til å starte en direktesendt sending alene eller med flere andre brukere. Instagram har blitt en must-have for alle bedrifter som ønsker å oppnå en viss kulturell relevans med tanke på hvor mange som bruker det. Det ble rapportert sist i 2020 at det befant seg 1.16 milliarder brukere på plattformen, hvorav 90% av disse følger en bedriftskonto. Det er definitivt et marked for dette og folk er interesserte i å følge bedrifter.

Vår reise

Vi besluttet derfor å gjøre Instagram til førsteprioritet. Vi fant også ut at bedriftskontoer også presset ut i gjennomsnitt ett innlegg om dagen. Da viste vi hva vi skulle sikte for (Spoiler alert: vi endte ikke opp med å poste hver dag dessverre). Etter dette ble det laget logoer og ikon slik at bedriften kunne være gjenkjennelig på tvers av Instagram og de andre mediene vi benyttet oss av. Fordelen med Instagram er også at man kan poste egne innlegg til følgerenes feed helt gratis, men dersom man vil kjøre på med en boost for å øke følgertallet litt kan man kjøre betalte annonser. Dette i korrespondanse med en eventuell facebook-bruker som man også kan lage. Det gjorde vi på min gruppe. Instagram er nemlig eid av Facebook, og de korresponderer ganske greit mellom hverandre dersom brukerne er satt opp til det. Det var noe vi hvertfall tok fult unytte av og bestemte oss for å sette opp.

TikTok – en kraftig stigende trend?

En ting vi også startet med, men som vi aldri fikk helt lettet opp fra bakken var en velfungerende TikTok bruker. Brukeren ble laget, men vår visjon om å kunne lage bra content til den ble hindret i det vi skjønte at det ville være vanskelig å møtes så ofte som vi ville. Det har seg sånn at TikTok har (på lik linje som Instagram) skutt som en rakett i været på relevansstigen som Instagram gjorde litt under 10 år tidligere. TikTok ligger nå på hele 689 aktive(!) brukere over hele verden, og har gjennom hele sin levetid blitt brukt til promotering av diverse produkter og tjenester. I tillegg til memes og lipsyncs så klart.

LinkedIn – Sannsynligvis mye mektigere enn jeg ville forventet

En ting vi ikke har rukket å komme til enda er å begynne å gjøre oss selv mer synlige på LinkedIn. Vi har faktisk ikke startet brukeren vår der enda. Jeg personlig føler at min personlige «branding» har fungert der. Hvertfall i forhold til innsatsen jeg har lagt der. Jeg er enda litt nervøs for å gjøre meg selv synlig, men jeg fikk mye mer respons der enn jeg forventet da jeg postet et blogginnlegg der. Det føltes veldig bra. Derfor tenker jeg personlig hvertfall at LinkedIn kan være et godt sted for en bedrift å befinne seg da mine erfaringer med det er at man vil få mye gode tilbakemeldinger og konstruktiv kritikk dersom man omringer seg med likesinnede mennesker. LinkedIn er også den ledende plattformen for profesjonell tilstedeværelse på nett. LinkedIn har også svært få konkurrenter da det eneste alternativet jeg kan se som LinkedIn har er New Work, og størrelsesmessig har de kun 1 924 ansatte i kontrast til LinkedIn sine 20 312. I tillegg til at New Work har måttet kvitte seg med hele 4% ansatte. Hvorav LinkedIn kun ser ut til å vokse og øke.

In conclusion…

Jeg tenker, mener, syns og oppfordrer de fleste som føler målgruppen passer å hvertfall starte med: Instagram, Facebook, TikTok (Dersom produktet og målgruppen er relevante) og LinkedIn. Da får man en god blanding av å være der folk er, og være blant andre bedrifter og andre profesjonelle.

Takk for at du leste! Ønsker dere alle en fortreffelig helg.

Kilder:

https://datareportal.com/reports/digital-2020-october-global-statshot

https://blog.hootsuite.com/instagram-statistics/#Instagram_business_statistics

https://www.oberlo.com/blog/tiktok-statistics

https://craft.co/linkedin/competitors

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *