Hvor god er DIN favoritt nettbutikk? En vurdering av Platekompaniets alternativ

Nettbutikken jeg besøker mest er definitivt «Platekompaniet.no». Jeg har alltid vært en fast tilhenger og forkjemper for fysisk media når det kommer til underholdning som film og TV-serier. I disse tider er det veldig vanskelig å finne noen kinoer som har åpne dører, og det er enda færre filmer som blir sluppet nå på grunn av pandemien. Da er det eneste alternativ å se film hjemme. Og siden kvaliteten og mye bedre på Blu-ray enn på streamingtjenester velger jeg å kjøpe filmene mine på Platekompaniet. I tillegg til dette liker jeg også å kjøpe LP-plater i ny og ne.

I forrige uke hadde vi den glede av å få to gjesteforelesere i en av forelesningene våre. De gjesteforeleseren var Even Ødegård og Eivind Bodding. Dette er gutta bak markedsføringspodden og ga et megainterresant foredrag! I resten av dette blogginnlegget skal jeg vurdere nettsiden til Platekompaniet i lys av de 10 vurderingskriteriene som Bodding og Ødegård lister opp her.

Førsteinntrykk – 5 kritiske sekunder

Førsteintrykk er viktig. Faktisk så viktig at dersom førsteintrykket er dårlig, så er sjansen relativt liten for at kunden vil ta turen tilbake til nettsiden ved en senere anledning. Iløpet av disse 5 sekundene bør det være identifiserbart: Har kunden kommet til riktig nettside? Hva slags tjenester/produkter tilbyr denne nettsiden? Hvorfor skal jeg kjøpe noe fra denne nettsiden?

I Platekompaniets tilfelle så har de en enkel og ryddig forside

Jeg mener Platekompaniet sin hovedmeny er stilren og oversiktlig. I løpet av de 5 første sekundene er det lett å se hvilket nettsted man er kommet til, hva som tilbys, og hvorfor en kunde bør benytte seg av Platekompaniet.

Synlighet – Enkelt å finne? Eller på side 2 på google?

Synligheten handler om at nettsiden må være enkel og rask å finne. Det er 2 faktorer som spiller vesentlig store roller her – Det er nettsidens navn, og tjenestene/produktene de selger.

I platekompaniets tilfelle er dette enkelt og greit det første valget dersom man søker «Platekompaniet» og «film butikk» i søkefeltet på google. Jeg har i tillegg til disse faktorene også lagt merke til en økt mengde ads og reklamer fra platekompaniet i tiden etter jeg har besøkt nettstedet deres som følge av algoritmer, og det øker synligheten.

Brukervennlighet – Blu-ray? DVD? LP-plater? Bøker?

Å ha en brukervenlig butikk er viktig for at kundene skal fortsette å være på nettsiden forbi de 5 kritiske sekundene. Dersom det er vanskelig for kunden å finne frem vil kunden forlate butikken. Klart definerte elementer og filtrering- sorteringsmuligheter vil gjøre opplevelsen mye bedre for kundene. Det er også viktig at nettsiden er tilgjengelig for de brukerne som benytter seg av smarttelefoner eller nettbrett.

Platekompaniet sin nettside er som nevnt tidligere en veldig oversiktlig og stilren nettside. Den har også gode filtreringsmuligheter som sjanger på film og musikk, årstall, skuespillere og regissører etc. Nettsiden deres er veldig fin og oversiktlig, men det kan bli litt vanskelig å trykke på de mindre knappene på nettsiden med en smarttelefon.

Kjøpsprosess – God flyt eller katastrofisk berg og dalbane?

Det er viktig for kundene at det er enkelt å kjøpe produkter. Med så mange betalings- og leveringsmuligheter som mulig. Enkle og smertefrie kjøpsprosesser er en gyllen regel for å selge mer.

Platekompaniet har forskjellige kampanjer som gjør det mer fristende å kjøpe produkter hos dem. Platekompaniet tilbyr også rabattkoder eller gavekort når man kommer til kassa. I kassa kan man også skreddersy hvordan leveransen skal foregå, og hvordan betaling som skal foregå ved bruk av klarna delbetaling, kredittkort, kort, eller faktura.

Hastighet/Teknologi – «no-braineren»

Ifølge denne studien viser det seg at 1 av 4 forlater nettstedet dersom det tar mer enn 4 sekunder å laste inn siden. Dette betyr at det egentlig sier seg selv at nettstedene må være raske og responsive.

I platekompaniets tilfelle har jeg ikke lagt merke til noe treg innlastning hverken på smarttelefon eller på PC. Det kan dog være litt tregere enn vanlig når et nytt spill, en ny film eller plate blir lansert. Eller dersom det er et produkt med begrenset opplag.

Kundetilfredshet – Fornøyd eller ei?

Det må være enkelt å finne fram til kundeomtaler om produktet eller erfaringer de har etter å ha handlet hos butikken.

Det jeg fant som følge av dette kriteriet er at man må bla ned litt på første side på google for å finne anmeldelsene Platekompaniet har fått av google-brukere. I skrivende stund har Platekompaniet 800 anmeldelser for butikken sin på Oslo City. Ellers har de også en omtale seksjon på alle produktene sine i butikken, men det er det sjeldent det står noe der da det er få som legger igjen en produktomtale.

Trygghet – Det svake ledd

Trygghet er viktig. Det er det alle mennesker søker etter med sitt mest primitive instinkt. Det er da naturlig at en butikk bør tilby trygg handel og trygge avtaler.

Dessverre sviker Platekompaniet litt på dette punktet. Platekompaniet har ingen fornøydhetsgaranti, og ingen bredt kjent form for retur. Etter mine erfaringer kjøper man bare produktene og er nødt til å være fornlyd med dem. Med film, spill og bøker bør det strengt talt ikke være noe problem, men feks ved kjøp av «merch» som t-skjorter eller lignende kunne det vært mer effektivt med en form for åpent kjøp.

Kundekommunikasjon – God kjemi?

Kundekommunuikasjon handler om at kommunikasjonskanalen går begge veier eller om det kun går en vei. Går kommunikasjonen kun en vei vil det være problematisk på langsikt. Kundene vil bli hørt og vil benytte seg av andre butikker dersomd e ikke blir hørt av Platekompaniet. Derfor er en toveis kommunikasjonskanal viktig.

I Platekompaniets tilfelle har jeg kun hatt en opplevelse som jeg ser tilbake på som en positiv en. Og det var angående en mangelvare jeg hadde bestilt, men som ikke var tilgjengelig. Da fikk jeg refundert beløpet jeg betalte på kort tid. For min del var dette en god opplevelse hvor jeg følte at jeg som kunde ble ivaretatt av Platekompaniet.

Priser/utmerkelser – Kjekt å vise fram

Platekompaniet har blitt sertifisert av tryggehandel.no og fått utmerkelser av prisjakt.no.

Konsept og strategi – Når alt kommer til stykke

Det er viktig å ha en klar startegi som definerer fint og redelig hva butikken vil gjøre, og det er å selge filmer, musikk, og/eller bøker.

Etter min oppfattning syns jeg at det er ganske klart hva platekompaniet vil tilby kundene sine på sin nettside.

Konklusjon

Etter min mening er nettsiden til Platekompaniet en veldig godt gjennomført nettside. Det er klart og tydelig definert hva dem tilbyr og det kommer frem som veldig profesjonelt. Noe små pirk her og der, men foreløpig har jeg kun gode erfaringer med nettstedet deres.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *