Hvordan DU kan skaffe deg den BESTE mentoren til DITT prosjekt!

Som Obi-Wan for Luke

Har du noen gang lurt på hvordan folk gjør det? Ikke noe spesifikt, bare hvordan folk klarer å gjennomføre et prosjekt? Svaret er sannsynligvis fordi de har hatt en MENTOR.

Det kan virke overvelmende for unge studenter, markedsførere, selgere eller forretningspersoner å danne nettverk. Det å ta det første steget. Bli sett på de relevante plattformene, og fortsette å bli sett. Det er skummelt, men når man først står i det med begge beina plantet på bakken av et godt nettverk, kan man klappe seg på skuldra – for da har man vært både modig, og man har et genuint konkurransefortrinn fremfor andre.

Kanskje en av popkulturens mest kjente mentorer Obi-Wan Kenobi her med Luke Skywalker. © Lucasfilm Ltd.

Det finnes et kurs …

Vi i Digital Markedsføring DIG 2103 har vært så heldige å få muligheten til å gjennomføre. Kurset kommer fra First Round og heter Networking basics. I Dette blogginnlegget skal jeg fortelle om dette kurset og hva det går utover og hvordan jeg og min ungdomsbedrift brukte mange av tipsene nevnt over for å skaffe oss en mentor allerede på videregående!

Kurset er delt opp i 8 moduler og det tar deg gjennom alt fra «basic» networking som: Hvordan sette opp en god linkedin bruker, hvordan du vil fremstå som profesjonell og hvordan nå ut til andre profesjonelle på effektive måter.

Modul 1: Hva slags proff vil DU være?

Denne modulen setter søkelyset på hvordan du kan gå fra å ha et student-mindset og transformere det over til et profesjonelt et. Et godt poeng de tar opp her som jeg selv ble overrasket over er at det ikke finnes et definert enkelt øyeblikk hvor man går fra å være amatør, til profesjonell. Det er noe som skjer gradvis, og det har sannsynligvis startet for oss alle. For eksempel: Å lage linkedin bruker og starte å skaffe forbindelser er en start på nettverksbygging og et profesjonelt tankesett.

Modul 2: Hvordan DU kan finne profesjonelle som passer i DITT nettverk?

Hva er et nettverk? Et nettverk er alle du assosierer deg med. Det vil si familie, venner, medstudenter og kollegaer. Folk som befinner seg i samme plattformer som deg. I denne modulen blir det presentert hvordan man bør gå fram, og hvordan det å gå fram ikke alltid vil fungere, og at man ikke trenger å være en perfeksjonist. Med dette mener jeg at det skal være lov å feile. Det er en del av min filosofi at man lærer uvurderlige mye mer om man feiler 2 ganger før man klarer det, enn om man klarer det med en gang.

Modul 3: Hvordan kan DU nå ut mer effektivt på linkedin?

Det første man bør tenke på når man skal nå ut til noen på en effektiv måte er å prinsipielt benytte seg av 5 hovedfaktorer: Empati, nysgjerrighet, takknemlighet, relevans og respekt. En god måte å ta kontakt på blir presentert i kurset så jeg anbefaler alle på det sterkeste å sjekke det ut. Det tar kun 40 minutter å gjennomføre!

Modul 4: Hvordan få et EFFEKTIV telefonmøte med personer i DITT nettverk?

For å holde et effektivt telefonmøte bør man igjen holde på de prinsippene som ble tatt opp i forrige avsnitt, og bruke disse for å kunne definere et tidspunkt, hvordan de vil ha møte, og evt få telefonnummer dersom det blir valgt telefon. Ved å bruke disse og de andre elementene som blir tatt opp i kurset vil det være mye enklere for DEG å ta initiativ, og det vil være mye enklere for en motpart å svare JA til møtet.

Modul 5: Hvordan lede et EFFEKTIVT møte!

Det er viktig å anerkjenne at ALLE samtaler er forskjellige, men de skal alle i samme retning! Med det mener jeg at det er mange steg og prinsipper du kan bruke i møtene dine. Disse stegene går som oftest ut på de fire fasene: 1. Første kobling. 2. Introduser deg i større detalj enn du gjorde når du tok initiativ til et møte. 3. Still de spørsmålene du har til motparten, og svar på spørsmål de lurer på. 4. Avslutt samtalen på en respektabel måte og ordentlig måte! Og i starten av samtalen handler det da også om å manifistere de 5 hovedfaktorene nevnt i modul 3 ved å proaktivt minne dem om hvem du er, forsikre deg om at dette tidspunktet enda passer, takke dem for tiden de investerer hos deg, aktivt stille spørsmål og lytte.

Modul 6: Hvordan fortelle DIN historie EFFEKTIVT.

Denne modulen kan veldig kort og enkelt summes opp ved å selv bare gjennomføre kurset, alt i denne modulen er kjemperelevant og det ville vært urettferdig å bare fortelle om noen biter av den.

Modul 7: Hvilket forarbeid bør DU gjennomgå?

Dette er et spennende spørsmål. Hva slags forarbeid gjør man før et møte? Hvordan gjør man dette forarbeidet? Og er det verdt det? Ja, det er verdt det. Ingenting er verre enn å tabbe seg skikkelig ut i et møte med en person som kan være uvurderlig til ditt nettverk, og som du kunne spilt en viktig rolle i nettverket til. Det er derfor veldig viktig å gjennomføre et grundig forarbeid.

Modul 8: Hvordan DU kan bygge et VARENDE forhold med DITT nettverk.

Å holde på nettverket sitt er viktig. Derfor er det kritisk å fortsette å ta tak for å holde seg synlig på de diverse plattformer som linkedin og andre lingnende digitale møteplasser. Ved å fortsette å holde seg synlig vil du være mer aktuell for personene i ditt nettverk. Enda en viktig ting er å aldri slutte å bygge nettverk, det finnes ingen for store nettverk i denne digitale verden. Så lenge du finner mennesker som er interessante for deg og nettverket du bygger, og du kan holde deg interessant til at andre vil ha deg i sitt.

GJENNOMFØR KURSET PÅ EGENHÅND OGSÅ

Husk at alt jeg nevnte i dette innlegget er kun små deler av kurset og jeg anbefaler du som leser å gjennomføre kurset slik at DU kan få en grundigere og bedre forståelse over hvordan man kan utvide nettverket sitt og skaffe en mentor.

Jeg ser nå at innlegget ville blitt litt langt om jeg skulle skrevet om mine erfaringer med en mentor, så derfor skriver jeg et litt kortere innlegg om det som kommer ut enten i natt eller i morgen.

Takk for at du leste! Håper du gjennomfører kurset.

Her er enda en link til kurset: https://first-round.teachable.com/

Bilde: https://momofilmfest.com/wp-content/uploads/2020/02/obiwan-luke-star-wars.jpg

3 tanke angående “Hvordan DU kan skaffe deg den BESTE mentoren til DITT prosjekt!

  1. Kim

    Hei Ole!

    Bra skrevet og god oppsummering 🙂 Kreative underoverskrifter once again – engasjerende! Så spennende å vite at du har hatt erfaringer med mentor tidligere, så dette gleder jeg meg til å lese om neste gang!

    Godt jobba!

    Svare

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *