Reflekterende tanker på del 2 i Digital Markedsføring

Det er nå en dag igjen til eksamensinnlevering i andre bulk av dette emnet og jeg må si at jeg har lært veldig mye spennende. Det har også vært ekstremt givende å kunne lære mer og forstå mer om bærekraftighet og hvordan et bredt fokus på det kan gjøre en forandring. Kurset startet for min del midt i en flytteprosses. Dette var noe som gjorde det litt vanskelig å følge med i timene etc da jeg ikke hadde internett i starten av oppholdet, og jeg måtte belage meg på pensum, som overraskende nok gikk helt fint! Jeg liker å tro at jeg er en person som syns forelesninger er veldig lærrerike, og føler jeg tar i meg mest lærdom gjennom dem. Så jeg ser fram til å kunne følge med på forelesningene fra start ved neste bulk 😊 Jeg har satt ekstra stor pris på at denne delen av emnet fokuserte så mye på bærekraftighet som det gjorde, det har åpnet øynene mine for emner og temaer jeg tidligere ikke fokuserte så mye på. For min del har det vært veldig interessant å lære om temaer som grønnvasking. Dette er noe jeg har lest mer om på fritiden og det er veldig interessant hvor mange som sier noe, men som faktisk yter noe helt annet. Det har også vært interessant å lære om bærekraftige markedsstrategier. Dette temaet spesielt på grunn av fokuset noen av bedriftene tar i å faktisk gå inn i seg selv og endre rutiner og i enkelte tilfeller hele forretningsmodellen. Dette er faktisk noe som nevnes i eksamensoppgaven gruppen min skriver om i denne bulken! Vi ser at hele 80% utrykker bekrymring rundt miljø og bærekraft i en forskningsartikkel fra BI (Silseth Pål Rasmus, 2019.) Og slik jeg ser det så er jo dette en god ting, det første steget mot endring er jo å anerkjenne problemet. Videre i artikkelen skriver Silseth at vi forbrukere alltid velger produkter som gir det største nytteverdien for oss selv. For meg betyr dette at vi alltid kommer til å velge utifra hvilken variabel som veier tyngst, for noen er pris en viktig faktor, og for andre er det noe annet. Som for eksempel nivået på hvor bærekraftig produktet er. Det pratet mye om at produkter som er bærekraftige er dyrere enn andre produkter, så da ender kundene opp med å måtte velge mellom alternativene som er økonomisk gunstige, eller alternativene som er mer bærekraftige og miljøvennlige. Dette er en veldig interessant problemstilling som har fått meg til å tenke mer kritisk over valg jeg tar når jeg er på butikken, eller når jeg handler. Hele denne bulken har fått meg til å tenke mer kritisk over valg jeg tar daglig, og det føler jeg har beriket hverdagen min. Jeg gleder meg veldig til neste bulk med Digital Markedsføring og satser også på å blogge mer denne gangen! Takk for at du leste! 😊 Rereranse: Silseth Pål Rasmus, 2019. «Velger du Bærekraftige varer?» https://www.bi.no/forskning/business-review/articles/2019/06/velger-du-barekraftige-varer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *