Influensere som bidragsytere i påvirkningsprosessen

Vi har i den siste tiden sett økende bruk av influensere til å markedsføre produkter. Dette kan være en lur måte å skaffe seg oppmerksomheten til flere titalls tusen personer i den yngre generasjonen. Vi ser veldig profilerte influensere inngå sponsoravtaler hvor de lager innlegg på sine sosiale medier plattformer mot penger eller andre former for betaling som gratis varer etc. Plattformene som brukes kan være mange, men det varierer i hovedsak mellom Instagram, Twitter, Youtube, Facebook, Twitch og i noen tilfeller, Linkdin.

Ved å benytte seg av sponsoravtaler med influensere vil de enda sterkere bryte barrierene til den yngre generasjon. Det er da to forskjellige typer influensere som kan kontaktes, det er de som har godt fotfeste hos ungdom flest som: «Kong Halvor», «The Kåss Furuseths» «Harm og Hegseth», Kanskje «Kristin Gjelsvik», eller den kontroversielle «Sophie Elise». Ved å kombinere noen av disse navnene med «grønne» influensere som: «fattig student», «stinesgarderobde», eller «altjegkan». Fattig student er vel og merke ikke nødvendigvis en influenser med fult fokus på bærekraft, men med tanke på hennes fokus på matsvinn og å bruke så mye som mulig av maten hun bruker, kan hun på sett og si anses som noe av en «grønn» influenser.

Det er veldig spennende å tenke seg til hvilken grad influensere kan fremskyve et produkt. Vi ser dette i klart lys i de kontroversielle sakene med Sophie Elise. Der hun gjentatte ganger har assosiert seg og promotert merker og produkter som har blitt sett negativt på fordi de fremmer et urealistisk kroppsbilde.

Ser man derimot forbi disse sakene kan et godt gjennomført partnerskap med en influenser ende opp med gode resultater for begge parter involvert, men ikke minst vil det ha hjulpet bedriften underveis i påvirkningsprosessen.

Takk for at du leste!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *