Virtuell realitet.

VR må være noe av det mest spennende som har blitt introdusert til forbrukermarkedet de siste årene. Med VR-briller kan man se plasser man ellers kun kunne drømt om å se, og oppleve ting man ellers kun kunne drømt om. I korte trekk består VR av en rekke sensoren som sender signaler til en hoved chip og kan ved hjelp av dette starte en simulasjon.

Mine førstehåndserfaringer med VR er få, men jeg har fått lov av en kamerat med VR briller til å prøve forskjellige simuleringer. Jeg har blant annet fløyet over den gamle leiligheten min i Trondheim, skutt zombier, og sett vrakrestene til Titanic på havbunnen.

Det flotte dette kan gjøre med samfunnet er så meget, men det jeg velger å sette fokuset mitt på i dette blogginnlegget er hvordan VR kan hjelpe til med læringen i skolen. Som barn selv slet jeg med å holde meg fokusert i alle timer, selv om jeg likte tema eller ikke. Ved bruk av VR i skolen mener jeg da at det kan hjelpe alle barna til å kunne nyte skolen da de får en mer spennende og interaktiv skolehverdag.

I en artikkel om VR i klasserommet formidler Aftenposten at på en billig måte kan barna befinne seg helt andre steder på jorden. Brillene brukt i det klasserommet kostet kun 25kr. Bedre briller mer mer interaktive muligheter vil koste opp mot 10 000kr.

I intervjuer med elevene ser man at de fleste syns at VR i undervisninger har en positiv effekt på barna, og mange syns at VR bør bli implementert i flere fag, men ikke alle.

Kilde: https://www.aftenposten.no/norge/i/w2wjo/her-faar-elevene-bruke-vr-briller-i-timen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *