Student under koronapandemien

Hei, og velkommen til mitt første innlegg her på bloggen. Det blir en spennende reise å skrive blogg dette semesteret og jeg håper dere som leser også vil være med på reisen.

Som mitt første innlegg vil jeg ta sjansen til å skrive om hvordan det har vært å være student under koronapandemien. For det virket ganske fjollete og ufarlig den gang i desember 2019 at det var ett eller annet virus som de kalte «coronaviruset» som hadde spredt seg ut av Kina. Det var ikke før i februar/mars at vi i Norge fikk kjenne på dette og den første smittebomben eksploderte. Jeg satt på skolen og arbeidet med en hjemmeeksamen med to medstudenter da nyhetene om at vi skulle inn i en slags form for lockdown. I tillegg til dette kom også ryktene om 100% undervisning og eksamen digitalt over nett. Skole hjemmefra hørtes ikke så ille ut første gangen det ble nevnt for meg, men jeg fikk fort kjenne på hvor krevende det skulle bli å holde seg strukturert og motivert foran pc-en dag inn og dag ut hele semesteret. Dette gjorde at jeg til slutt falt litt ut av skolerutinene mine, og jeg orket rett og slett ikke å tenke så mye på skole. Etter hvert kom eksamensperioden. Da fikk jeg kjenne på at jeg ikke hadde hatt hodet på rett sted i det ene emnet jeg skulle ta eksamen i. Heldigvis var dette emnet førstemann i rekken og jeg fikk god tid til å lese meg opp på det i forveien. I tillegg hadde jeg ett av de mest spennende fagene jeg har hatt siden svømming i 8 klasse, Forbrukeradferd. Dette faget var det veldig lett å holde seg motivert i, da det var en ekstremt god foreleser som i tillegg underviste på en veldig effektiv måte for meg. Dette i tillegg til to andre fag som også var over gjennomsnittlig interessante ble dette semesteret fullført med glans.

Så kom omsider sommer, og buss for tog begynte å gå for fult. Som kundeveileder for VY er jeg da en av de som passer på at bussene går til tiden, og at kunder får tilstrekkelig informasjon om reisen etc. Dette var et deilig avbrekk fra en innestengt og grå hverdag foran datamaskinen, da mesteparten av arbeidet på jobb ble utført utendørs.

Så kom august og sammen med det, det mest krevende semesteret jeg har opplevd. Jeg fikk aldri helt fotfeste dette semesteret, og jeg var alltid i en slags form for limbo i alle fagene, mange forelesninger ble utsatt til neste dag, og jeg var sikker på at jeg kom til å droppe ut ved neste semesterstart. Derimot etter 3 mnd på gutterommet uten noen form for sosial omgang og motivasjon, fikk jeg endelig et «kick» med motivasjon og jeg begynte å ta igjen alle forelesningene jeg hadde gått glipp av tidligere og begynte gjennomføringen av alle eksamener.

I ettertid har det vært en veldig fin juletid med lite påkjenning til viruset for min del, og jeg er nå mer motivert enn før til å sette meg inn i rutiner for å overleve hjemmeskoletiden vi går i møte. Dette året ser veldig lyst ut da både oss studenter, og skolene ser ut til å ha utviklet et godt system for utdanningen over nett!

1 tanke angående “Student under koronapandemien

  1. Stine Sauro Hellsten

    Hei Ole! Dette er et fint første innlegg, og du skriver godt! Det er supert at du har klart å få til en innledning som hjelper leseren med å forstå hva innlegget skal handle om. Til neste gang vil jeg utfordre deg til å ha mer mellomrom mellom avsnittene, slik at det blir lettere å lese. I tillegg er det også fint å ha med bilder. Lykke til! 🙂

    Svare

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *